” Cunoscuta pentru beneficiile sale aduse sanatatii, leguma cassava se consuma doar GATITA.
Consumata in stare cruda, cassava este mortala din cauza nivelului mare de cianura pe care il contine.”
Cassava este o leguma care provine din America de Sud si despre care Bill Gates spunea ca poate salva omenirea. Cassava este o leguma care nu se consuma in stare cruda, deoarece are proprietati otravitoare, si despre care se spune ca poate eradica foamea din cele mai sarace tari ale lumii. Denumita si manioc, leguma cassava este o sursa esentiala de carbohidrati pentru jumatate de miliard de oameni din intreaga lume. Totusi, cassava este dificil de preparat si chiar toxica daca nu este preparata termic. O tanara din Romania a patit-o, zilele trecute. Era sa moara dupa ce a consumat cassava in stare cruda. Aflati detalii mai jos.
Pe termen lung, cassava ar putea ascunde secretul salvarii noastre ca specie, sustinea Bill Gates, care s-a implicat activ in cercetarea si promovarea acestei legume. Prin fundatia lui Bill Gates si a sotiei sale – Melinda, au fost finantate cercetarile privind aceasta leguma-minune.
Cel mai raspandit produs care conţine cassava şi este consumat în Occident este budinca de tapioca. Totuşi, această rădăcinoasă are toate şansele să fie din ce în ce mai cerută, mai ales că s-a dovedit a fi planta care rezistă cel mai bine la secetă, creşte în solurile cele mai sărace şi care poate fi depozitată şi doi ani în pâmânt, fără să se strice sau să încolţească. Aceste calităţi care fac din cassava speranţa că poate eradica foametea se datorează conţinutului de cianide, care însă dispar odată gătirea legumei sau chiar la lăsarea ei în apă.
Convinşi de proprietăţile nutritive ale plantei de cassava, mulţi fermieri africani au început deja să o cultive pe suprafeţe însemnate şi au fost dezvoltate chiar mai multe soiuri ale acestei plante, în funcţie de zonele unde este răspândită.
ATENTIE, CASSAVA POATE UCIDE
Cassava poate ucide daca nu este preparata termic. Asadar mare atentie, deoarece aceasta planta se gaseste si in supermarketurile din Romania, la raionul de legume-fructe exotice. Daca pe ambalaj nu gasiti informatii despre cum se consuma acestea, mai bine lasati-le pe raft.
O romanca a patit-o. Georgiana apovestit pe pagina ei de Facebook ca era sa moara dupa ce a consumat cassava in stare cruda.
Cunoscuta pentru beneficiile sale aduse sanatatii, leguma cassava se consuma doar GATITA. Consumata in stare cruda, cassava este mortala din cauza nivelului mare cianura pe care il contine.
Cassava poate duce la paralizie sau chiar la moarte. Georgiana a povestit pe Facebook cum, zilele trecute. a ajuns la un spital din Bucuresti din cauza legumee cassava. L-a cumparat din supermarket, unde nu avea nicio eticheta, dar era la sortimentul de legume-fructe.
„Ajunsa acasa l-am spalat, l-am decojit, si am observat ca nu are culoarea portocalie in interior ca si turmericul, insa pt.ca l -am gasit la fructe, am presupus ca este un,, fruct exotic”.MARE GRESEALA”!!!
L-am taiat rondele si am muscat din el, avea un gust usor dulceag,suculent.Am mancat linistita vre-o trei patru rondele , dupa care m-am intrebat ce beneficii are pt sanatate?!Am luat bonul fiscal si am gasit denumirea,,CASSAVE”. Am citit pe internet, constatand ingrozita ca ACEASTA PLANTA CONSUMATA IN STARE CRUDA ESTE OTRAVITOARE”.
Exista doua tipuri de cassava – dulce si amar, cea din urma continand mai multe cianuri, spun expertii. O jumatate de kilogram de cassava poate ucide o vaca si exista multe cazuri de decese in randul oamenilor din cauza acestui aliment.
Frunzele de cassava au cel mai mare nivel de cianura, insa acestea se pot descopune daca se amesteca cu o faina obtinuta din radacinile de cassava.
Cassava se mai numeste manioc sau tapioca si este o sursa de carbohidrati asemanatoare cartofilor, care se poate gati in diverse forme, iar prin preparare termica nu mai este toxica!
Biografie: Agrointel.ro
Articol relatat de Hotweek.ro / Autor: Cristiana Petrariu Bota
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu