Cele 20 de simptome ale pierderii sufletului
Intreaga noastra cultura sufera de ceea ce samanii numesc o “pierdere a sufletului”. Aceasta pierdere este caracterizata de o pierdere a sensului, a directiei, a vitalitatii, a scopului, a identitatii si de pierderea conexiunii reale; o nefericire profunda considerata de foarte multi dintre noi, chiar si de medici, ca fiind un lucru pur si simplu normal. Sufletul este sursa noastra interioara de unicitate absoluta, un loc in care se conecteaza nu numai propria noastra valoare si esenta, dar si valoarea si esenta oricarei alte fiinte vii. Ceea ce face ca aceasta pierdere sa fie una periculoasa este reprezentata de subtilitatea sa si de faptul ca foarte putini oameni isi dau seama ce se intampla cu adevarat. Foarte multi oameni nu-si dau seama ca sunt deconectati de sufletul lor si au ajuns sa accepte starea de amorteala si de lipsa de sens ca fiind ceva normal.
Pierderea sufletului, o epidemie care a cuprins o intreaga cultura, ne impiedica sa vedem potentialul de fericire si de implinire in viata obisnuita de zi cu zi. Vindecarea aduce cu ea o noua perspectiva si ne ajuta sa avem un sentiment de multumire in interior pentru ceea ce exista deja in viata noastra.
Te intrebi daca suferi de o “pierdere a sufletului”?
Acestea sunt cele 20 de simptome ale pierderii sufletului:
1. Simti ca nu esti la fel de bun ca cei din jurul tau.
2. Simti nevoia de a avea o contributie, dar nu ai nicio idee care ar putea fi aceasta contributie si care ar fi diferenta pe care ar face-o in cazul in care s-ar materializa.
3. Te lupti in zadar sa atingi un standard de perfectiune.
4. Temerile tale te impiedica de fiecare data sa-ti largesti orizonturile.
5. Esti ingrijorat destul de frecvent de faptul ca nu esti destul de bun, destul de inteligent, destul de tanar, destul de slab sau destul de [completeaza].
6. Simti ca esti o victima a circumstantelor vietii pe care nu le poti controla.
7. Simti ca viata ta este lipsita de sens si este orientata catre activitatile zilnice de rutina.
8. Te simti de multe ori neputincios, lipsit de speranta sau pesimist.
9. Iti protejezi inima cu pereti de otel.
10. Simti ca dragostea ta nu ar putea face o diferenta si simti ca oricum nu conteaza cu adevarat.
11. Intotdeauna incerci sa atingi iubirea si apartenenta, dar rareori simti ca o faci.
12. Te simti invins de provocarile pe care le intalnesti in viata ta.
13. Suferi de o varietate de simptome fizice, dificil de tratat, cu ar fi oboseala, dureri cronice, crestere sau scadere in greutate, insomnie, afectiuni ale pielii sau afectiuni gastrointestinale.
14. Te lupti cu posibilitatea de a accepta iubirea si grija celor din jurul tau.
15. Te simti deprimat, anxios, sau cronic ingrijorat.
16. Simti ca nu esti indeajuns de apreciat.
17. De cele mai multe ori simti ca esti judecat de ceilalti.
18. Incerci sa-ti amortesti sentimentele cu alcool, droguri, sex, televiziune sau munca excesiva.
19. Te simti dezamagit de viata ta.
20. Ai uitat sa visezi.
“Pierderea Sufletului” – In biroul terapeutului
Ca medic, am cunoscut mii de astfel de cazuri de pierdere a sufletului in cazul pacientilor mei, dar medicina occidentala nu detine un cadru pentru acest tip de diagnostic si ca medici, nu suntem invatati cum sa tratam acest tip de suferinta, asa ca ajungem sa o interpretam gresit. Ceea ce au nevoie cei care sufera de pierderea sufletului este medicamentul profund al reconectarii cu sufletul, dar in cultura noastra, avem tendinta de a trata pierdera sufletului mult prea superficial.
Tratam durerea cronica cu ajutorul analgezicelor. Tratam insomnia cu ajutorul somniferelor. Tratam kilgramele in plus cu pastile de slabit si solutii minune. Si cel mai distrugator, tratam pierderea sufletului si alte astfel de boli sufletesti, precum depresia, cu ajutorul medicamentelor psihiatrice, care, de cele mai multe ori, reprezinta doar un bandaj pe o rana mult mai profunda decat poate fi vazuta la suprafata. In plus, efectele adverse pot fi foarte periculoase.
Tratamentul de care ai nevoie
Uneori, sufletul are nevoie de spatiu pentru a se vindeca, iar acest lucru poate necesita ca tu sa faci anumite schimbari exterioare in viata ta. Probabil este necesar sa-ti schimbi locul de munca sau probabil este necesar sa te implici in mai multe activitati creative. Cu toate acestea, aceste tipuri de schimbari majore nu sunt necesare. Ceea ce este necesar, de fapt, este ca tu sa intelegi importanta pe care o ocupa activitatile recreative, activitatile fizice si nutritia in viata ta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu