”Sanatatea este cea mai mare bogatie pe
care omul si-o poate oferi singur.”
Ne
reaminteste asta d-na Elena Nita Ibrian. Prin fiecare reteta de hrana cruda si
prin modelul vietii domniei sale in alimentatie.
” Terapia naturala cu indice
terapeutic ”
” Plantele – aliment si medicament ”
” Vindecarea bolilor prin tratamente
naturale ”
” Bucataria
fara foc ”
sunt doar cateva titluri de lucrari, ale d-nei Elena Nita
Ibrian (12 noiembrie 1921 - 9 septembrie 2009), cea mai buna autoare
de carti de hrana vie a Moldovei - mai exact din Piatra Neamt. Foarte adevarat este ca regimul dansei de viata nu era unul vegan,
ci ovo-lacto-vegetarian (adica folosea in retetele sale lactate si oua). Insa multumita
doamnei Elena Nita Ibrian, Romania este poate printre primele si putinele tari
care a publicat carti de hrana vie. Hrana care, odata aleasa si iubita, produce adevarate miracole in intregul
nostru corp.
”Terapia naturala… ajutor in orice
boala.
E bine sa cunoastem: cauza bolilor (de
orice fel) este lipsa energiei; aceasta se recunoaste (relativ usor) prin
vlaguirea si epuizarea organismului.
Pierderile de energie se fac pe mai
multe cai: ciclul menstrual, ejaculare, tensiune fizica si psihica, frustrare,
neincredere, ganduri negative, suparare, manie, etc.
Din cauza acestor… <cauze>, apar bolile.
Retinem: cauza adevarata a oricarei boli este, in primul rand, deficitul
de energie.
Se adauga hrana traditionala (fiarta),
care nu este altceva decat balast introdus in corp. De aceea se spune ca ne
imbolnavim, pentru ca nu stim sa ne hranim.
Hrana vie ne vindeca si ne ajuta sa
mentinem o sanatate perfecta; vom putea munci cu spor, fizic sau intelectual,
si vom fi bine dispusi mereu.
Hrana de astazi (a omului) nu
corespunde nevoilor corpului (sau) fizic.
Ne-am ”desprins” de natura si bolile
apar din ce in ce mai vizibil (mai cu seama cele de inima si cancerul), boli ce
ar putea fi neutralizate (aparent spectaculos) doar prin simpla folosire a
naturismului (hrana vie, retetele ”bucatariei fara foc”).
Prin consumul de alimente tratate
termic, sangele este puternic otravit. Cei care vor
sa scada in greutate, ar trebui sa consume o alimentatie formata integral din
cruditati; se elimina astfel obisnuita senzatie de foame. Cand alimentatia ta
este curat naturala, adica nefiarta, te simti mai bine si poti efectua munci
fizice grele si foarte grele.
Intre cancer si hrana vie exista o legatura stransa.
S-a observat ca absenta cruditatilor, deci a enzimelor, influenteaza in mod negativ
diviziunea celulelor, care incepe sa scape de sub control; in felul acesta apar celule
„gresite”, care se inmultesc haotic si genereaza ulceere, cancere, tot felul de tumori.
Daca enzimele se distrug prin fierbere, conservare sau alte procese, se poate
declansa o anormalitate in procesul de inmultire a celulelor canceroase.
In concluzie, enzimele obtinute pe cale naturala si nu produsele chimice de sinteza
reprezinta singura garantie a sanatatii dvs.
Deci se pare ca din ce in ce mai clar … reiese: Nu va intoarceti la hrana traditionala!
Prin consumul de hrana vie dati o sansa organismului sa functioneze la cel mai inalt
(si normal) nivel posibil, in afara ”probelor” create de toxine si supragreutate.
Sanatatea este cea mai mare bogatie pe
care omul si-o poate oferi singur.”
Elena Nita Ibrian:
"Terapia naturala cu indice terapeutic - 1463 de retete pentru viata"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu