miercuri, 10 februarie 2016

Turtite...


... din faina de hrisca (stanga) si faina de mei (dreapta)





 ... fara bicarbonat, praf de copt sau drojdie => mai mult despre drojdie aici 



Turtite din faina de hrisca

* 200g faina de hrisca
* apa
* sare
* obtional - curcuma, piper, rozmarin, fenicul, oregano, maghiran sau orice alt condiment preferat

Se amesteca faina cu sare si se adauga apa (eu am mai adaugat piper si maghiran) - se va obtine o pasta subtire care se lasa la rece 1-2 ore.
Apoi, cu mainile umede, se formeaza turtite cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se pun la cuptor.

Nu este indicat sa fie lasate prea mult la uscat (orice aliment ars este foarte toxic). In 15 – 20 de  minute ar trebui sa fie gata coapte.



Turtite din faina de mei

* 200g faina de mei
* apa
* sare
* obtional - curcuma, piper, rozmarin, fenicul, oregano, maghiran, susan, mac, chimen, scortisoara...

Prepararea este identica ca si pentru turtitele din faina de hrisca: 
Se amesteca pana se obtine o pasta subtire, faina de mei cu sare si apa (in plus aici am pus in compozitie seminte de in).
Cu mainile umede, se formeaza turtitele ce se aseaza in tava, pe hartia de copt si se pun la cuptor.

Cu aceeasi mentiune si aici: Nu este indicat sa fie lasate prea mult la ”bronzat” (orice aliment uscat prea tare - ars este foarte toxic). In 15 – 20 de  minute ar trebui sa fie gata coapte.



turtite din faina de mei si faina de hrisca


p.s. 
Tot din minunata faina de mei si o banana foarte coapta (cand bananele prezinta pe coaja pete negre abia atunci sunt cu adevarat coapte si numai bune de consumat) se obtine un amestec moale, dulce, aromat si lipicios. :)
Apoi procedam ca in cazul turtitelor de mai sus: facem bile, din acest amestec de doua ingrediente, pe care le turtim si le punem un pic la copt. Numai ca de data asta rezulta niste extra_super_mega_dulci_si_aromati biscuiti numai buni sa fie rontaiti :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu