... din faina de hrisca (stanga) si faina de mei (dreapta)
... fara bicarbonat, praf de copt sau drojdie => mai mult despre drojdie aici
* 200g faina de hrisca
* apa
* sare
* obtional - curcuma, piper, rozmarin,
fenicul, oregano, maghiran sau orice alt condiment preferat
Se amesteca faina cu sare si se adauga
apa (eu am mai adaugat piper si maghiran) - se va obtine o pasta
subtire care se lasa la rece 1-2 ore.
Apoi, cu mainile umede, se formeaza
turtite cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Se aseaza intr-o tava, pe hartie de
copt si se pun la cuptor.
Nu este indicat sa fie lasate prea mult la uscat (orice aliment ars este foarte toxic). In 15 –
20 de minute ar trebui sa fie gata
coapte.
* 200g faina de mei
* apa
* sare
* obtional - curcuma, piper, rozmarin,
fenicul, oregano, maghiran, susan, mac, chimen, scortisoara...
Prepararea este identica ca si pentru turtitele din faina de hrisca:
Prepararea este identica ca si pentru turtitele din faina de hrisca:
Se amesteca pana se obtine o pasta
subtire, faina de mei cu sare si apa (in plus aici am pus in compozitie seminte
de in).
Cu mainile umede, se formeaza turtitele
ce se aseaza in tava, pe hartia de copt si se pun la cuptor.
Cu aceeasi mentiune si aici: Nu este
indicat sa fie lasate prea mult la ”bronzat” (orice aliment uscat prea tare -
ars este foarte toxic). In 15 – 20 de
minute ar trebui sa fie gata coapte.
turtite din faina de mei si faina de hrisca |
p.s.
Tot din minunata faina de mei si o
banana foarte coapta (cand bananele prezinta pe coaja pete negre abia atunci
sunt cu adevarat coapte si numai bune de consumat) se obtine un amestec moale,
dulce, aromat si lipicios. :)
Apoi procedam ca in cazul turtitelor de
mai sus: facem bile, din acest amestec de doua ingrediente, pe care le turtim si le punem un pic la
copt. Numai ca de data asta rezulta niste extra_super_mega_dulci_si_aromati
biscuiti numai buni sa fie rontaiti :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu