marți, 20 aprilie 2021

Sensul vietii... liniste, putere, siguranta, claritate!

 




"Sa ai curajul sa lupti pentru adevarul din inima ta, dar sa nu te minti cand il asculti!"



Nu vreau sa notez acum o postare, daca viata are un sens, in genere, filozofic vorbind, sau daca noi ii dam sens.

Sunt mai multe teorii.

Unele spun ca sensul vietii este acela de a experimenta. Pe noi insine in diverse situatii exterioare, astfel incat la final sa cunoastem si sa simtim si sa intelegem, sa constientizam atat de mult, de multe despre noi si despre viata incat sa ne contopim cu Sursa Vietii, cu Creatorul.

Altii spun ca sensul vietii este pur si simplu sa supravietuiesti si sa prosperi (luptand pentru cariera sau pentru bani, pentru realizare materiala, faima, reputatie...).

Unii spun ca sensul este dat de persoana lor si atat. Cel mult, de persoana lor si o pisica. Sau un catel. Sau un animal de companie.

Altii spun ca sensul este familia. Indiferent cum este aceasta familie. Fie ea traditionala sau moderna.

Altii spun ca nu este nici un sens. Si ne alegem doar pentru a ne gasi un punct de sprijin in aceasta viata.

Nu este inca lamurita treaba, daca exista un sens absolut sau noi il alegem aici sau de acolo de unde venim...

Insa, indiferent ce credem si cum ne pozitionam fata de aceste teorii, important este sa ne dam un raspuns: ca nu exista un sens, ca il alegem, ca este dat, ca este ales in astral, ca tine de descurcarea in conjuncturile care se creeaza dincolo de vointa noastra sau prin vointa noastra... Indiferent ce raspuns ne dam, important este ca acest raspuns sa ne confere liniste, putere, siguranta, claritate.


Personal simt si cred ca exista un sens si avem un destin. Nu impus ci ales. E ales pentru ca il simtim sub forma unui dor prietenos, dulce, ascuns in inima noastra. Acest dor si tanjire de ceva anume, ne face sa cautam diverse cai de implinire in viata. Uneori ratam drumul care ne apropie (ca in jocul “cald-rece”). Si putem trai doar mergand ori ratacind in viata. Este si asta o viata. Dar e greu sa innabusim acel dor care ne spune ca un alt drum ne cheama. Dar poate data viitoare… Cine stie.
Cu de-a joaca in serioasele lucruri, ma bucur mult sa vorbim despre asta. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu