marți, 20 aprilie 2021

"Tu esti placebo" - Joe Dispenza





   Aşa cum gândurile reprezintă limbajul creierului, tot aşa şi sentimentele sunt limbajul corpului. Iar modul în care gândeşti şi cum te simţi creează o stare de a fi. 0 stare de a fi apare când mintea şi corpul tău lucrează împreună. Prin urmare, starea ta prezentă de a fi este conexiunea ta veritabilă minte-corp.

   De fiecare dată când ai un gând, creierul tău, pe lângă faptul că produce neurotransmiţători, produce, de asemenea, şi o altă substanţă chimică - o mică proteină denumită neuropeptidă, care trimite un mesaj corpului tău. Corpul tău reacţionează apoi, având o senzaţie. Creierul observă că organismul are o senzaţie, prin urmare generează alt gând care să se potrivească exact cu acea senzaţie, ce va produce mai multe mesaje chimice care îţi permit să gândeşti în felul în care tocmai te simţeai.

   Prin urmare, gândirea creează simţire, apoi simţirea creează gândire, care corespunde senzaţiilor respective. Este o buclă (una care, pentru majoritatea oamenilor, poate continua ani de zile). Şi, deoarece creierul acţionează asupra sen-zaţiilor corpului generând aceleaşi gânduri care vor produce aceleaşi emoţii, devine clar că gândurile redundante îţi programează creierul într-un tipar fix de neurocircuite.

   Dar ce se întâmplă în corp? Deoarece senzaţiile reprezintă modul de acţionare a corpului, emoţiile pe care le simţi încontinuu pe baza gândirii tale automate vor condiţiona corpul să memoreze acele emoţii care corespund minţii şi creierului, programate în mod inconştient. Acest lucru înseamnă că mintea conştientă nu deţine cu adevărat controlul. Corpul a fost programat şi condiţionat în mod subconştient, într-un mod cât se poate de real, să devină propria sa minte.

   In cele din urmă, după ce bucla gândirii şi senzaţiei, şi cea a senzaţiei şi gândirii au funcţionat suficient de mult timp, corpul nostru memorează emoţiile pe care creierul nostru i le-a semnalat să le simtă. Ciclul devine atât de bine stabilit şi înrădăcinat, încât creează o stare familiară de a fi - una bazată pe informaţiile vechi care continuă să se recicleze. Emoţiile respective, care nu sunt nimic mai mult decât înregistrările chimice ale unor experienţe trecute, ne direcţionează gândurile şi sunt desfăşurate iar şi iar. Atâta timp cât acest lucru continuă, trăim în trecut. Nu e de mirare că ne este atât de greu să ne schimbăm viitorul! 


Joe Dispenza - Tu esti placebo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu