Sarbatorile continua cu ... gustul dulce al cozonacului magic :)
* 300 g caju crud macinat in robotul de bucatarie sau cu ajutorul unei rasnite de cafea
* 3 linguri miere (eu am folosit de mai, insa se poate utiliza orice fel de miere fluida)
Intr-un bol, sunt bine ”framantate” cele doua ingrediente magice pana se obtine o compozitie de forma unui aluat-coca.
Cu ajutorul a doua bucati de folie alimentara (una pusa dedesubt si cealalta deasupra) aluatul se intinde bine cu un sucitor pana ia forma unui ”blat magic” :) .
umplutura cu aroma de magie vine sa completeze interiorul blatului astfel:
* 300 g nuca nuca proaspat macinata cu ajutorul unei rasnite de cafea sau maruntita in robotul de bucatarie.
* 2 linguri cacao cruda
* 2 linguri miere
* dupa preferinta, placere si gust un varf de lingurita vanilie/scortisoara/roscove macinate
Jocul de magie continua si aici: in bol se amesteca ingredientele pentru umplutura pana se imbina bine aromele si se produce alchimia.
Compozitia astfel rezultata se intinde peste ”blatul magic” si cu ajutorul foliei alimentare, se ruleaza totul, cu gratie si maiestrie, asa ca si cum ai rula o rulada :).
Apoi, cu aceeasi gratie si maiestrie, se modeleaza usor in forma dreptunghiulara ca a unui cozonac si se pune 20 de minute la congelator.
iar la exterior, magicul cozanacel este rasfatat cu:
* 2 linguri nuca macinata
* 1/2 lingurita scortisoara
* 2 linguri fulgi nuca de cocos
Tocmai scos de la congelator, se presara, pe o parte, cu nuca macinata si/sau cu scortisoara aromata. Sau poate fi nins cu fulgi de nuca de cocos.
Se feliaza cu blandețe si multa delicatețe, iar gustul dulce si fin se savureaza zambind, pe ritm magic de colind…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu