miercuri, 31 martie 2021

Rudolf Steiner



Nu stiu cartea, trebuie sa o caut! :)

Greu de făcut ce zice Steiner. Dar și eu cred în calea detașării inimii și a încrederii vii și absolute in Viata!



"Trebuie să eliminăm cu rădăcină cu tot din sufletul nostru teama și groaza față de ceea ce vine din viitor asupra oamenilor. Omul trebuie să capete o seninătate față de toate emoțiile și sentimentele legate de viitor, să privească în mod absolut calm tot ce va veni și să conștientizeze că tot ce va veni este de la cei care cu înțelepciune conduc lumile.

În orice clipă, noi nu trebuie decât să facem ceea ce este bine și corect, iar restul să lăsăm pe mâinile viitorului. În aceste timpuri trebuie să învățăm să trăim cu o încredere deplină, fără vreo siguranță, dintr-o încredere în ajutorul mereu prezent din lumea spirituală. Astăzi cu adevărat nu se poate altfel, dacă vrem să nu ne descurajăm.

Orice ar veni, orice mi-ar aduce ceasul următor, ziua următoare: eu nu pot schimba nimic prin frică, dacă mi-e cu totul necunoscut. Aștept să vină, cu o liniște sufletească desăvârșită, cu o tăcere desăvârșită a inimii! Frica și panica ne blochează dezvoltarea și evoluția - prin valurile de frică și panică noi respingem ceea ce vine dinspre viitor spre sufletele noastre!

A te lăsa în voia a ceea ce numim înțelepciunea divină a evenimentelor, a trezi în tine însuți gândul, sentimentele, impulsul vieții sufletești, că ceea ce va veni trebuie să vină și că, într-o direcție sau alta, trebuie să aibă efectele sale bune; trezirea acestei stări în suflet și trăirea ei în cuvinte, în emoții, în idei, aceasta este starea rugăciunii de devotament!"

Rudolf Steiner



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu